Chleb tostowy na kanapki

food-platter-2175326_960_720

Chleb tostowy zrobiony jest głównie z mąki pszennej, jednak coraz częściej na rynku można zdobyć z wieloma żytnimi dodatkami, lub chleb tostowy maślany. Każdy z nich ma lekko inny smak, przez co można go też traktować jak przykładowo kanapki do szkoły lub pracy. Jest niezwykle wygodny do zapakowania, także w podróż i subtelny, dlatego też pociech spożywają go w tak wielkiej ilości. Chleb tostowy można posmarować masłem, obłożyć dodatkami tymi tak jak ser, wędlina, pomidor, ogórek, lub posmarować sosami do kanapek. Poprzez cały dzień jest świeży i dlatego polecany żeby zabierać go do pracy, na wyjazd służbową, lub na wakacje. Jest także dobrym pieczywem do grilla lub na ognisko, ponieważ jego lekkość sprawia, iż jest łatwostrawny. Nabyć go można właściwie w każdym sklepie spożywczym a wydatek to zaledwie cztery złote. Innym jego wykorzystaniem jest jako postać zastępcza bułki chociażby do jajek na miękko, jajecznicy lub kiełbasy na gorąco. Potrzeba tylko pamiętać, iż chleb tostowy tak jak każde różne inne pieczywo, ma krótką datę użyteczności. Należy go spożyć w ciągu kilku dni, w przeciwnym razie sprawnie spleśnieje. Aby zachować świeżość, po otwarciu można go trzymać w lodówce gdzie jego trwałość narasta. Ponieważ jest subtelny, opłaca się po zrobieniu kanapek, zabrać je do specjalnego pojemnika, na śniadanie. Chleb tostowy (http://frisco.pl/pid,13725/n,tost-francuski-chleb-tostowy-pszenny/stn,product) sprzedawany jest w postaci zapakowanych gotowych kromek do zjedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>